Před odjezdem jsem se tak nějak naivně domnívala, že tu budu jíst ryby v jednom kuse, až mi z nich bude zle. Dopadlo to nakonec tak, že jsem si svoji první rybu koupila teprve dneska. Předtím jsem měla jenom kuřecí a vepřové. Japonci dneska už vážně nejedí jenom ryby a mořské potvory, nikdo vás tu (překvapivě) nenacpává suši a chobotničíma chapadýlkama.
V supermarketu měli dneska slevu 20% na řízky z lososa, tak jsem se konečně odhodlala a jeden balíček popadla. Dost k tomu přispělo i to, že jsem rozuměla tomu nápisu, že je to losos :D Mají tu totiž spousta všemožně barevných kousků ryb, ale většinou vůbec netuším, co to je za druh a jak by se to asi tak mohlo připravovat. V mém balíčku byly dvě filetky, čerstvé, syrové, nemražené. U nás div divoucí. Cena byla docela normální, na to kolik u nás přijde mražený losos. Vůbec jsem nevěděla, že je čerstvý losos tak hodně červený, skoro jako hovězí. Využila jsem starého dobrého českého koření na ryby a připravila si k obědu takovouhle hostinu. Chuť odpovídala faktu, že to byla čerstvá ryba. Ňam ňam ňam.
PS: Jupí, už mi konečně topí klimatizace. Nechápu, proč to včera a předtím nikdy nešlo, když nastavení bylo úplně stejný. Dneska se prostě rozhodla, že topit bude. Neumrznu k smrti :)
krásnej titulek :)
OdpovědětVymazatTo je přece z Červenýho trpaslíka :D
OdpovědětVymazat